Valpekull

Vårs valpekull

Vår fikk 8 nydelige valper 28 oktober 2016, 4 hanner og 4 tisper

Tisper; 3 brune og 1 skimlet

hanner; 2 skimlete og 2 brune.

Valpene er friske og fine. Far til valpene er Gallokåsens Fabel. Du kan se mer om resultater på foreldrene på vorstehundklubbens side vorsteh.no

Der går du videre på valpeliste oppe til h, trykk videre på strihårvalper, da kommer du inn på datahound som er klubbens database over hundene. Her trykker du igjen på "valpeliste".

Det er en ledig hannvalp i kullet. om du er interessert, ta kontakt på telefon til Terje 93404926 eller Trude på telefon 48104361.

Vi har opprettet egen gruppe på Facebook for valpekjøpere, der blir det lagt ut bilder og videosnutter slik at du kan følge kullet fra dag til dag Vi kan også legge inn andre som er interessert i å følge kullet, bare å melde seg på facebook siden til "Pladsfjellets kennel".

En gammel arbeidsjakke er god å ligge på:-)

Valpekull 2015-2016

Det blir  valpekull i løpet av 1 år fra nå. Vi kommer til å ha et kull på Pladsfjellets Vår. Vår er en lettdressert og snill hund med mye jaktlyst, hun har startet kun på en jaktprøve så langt og fikk 1 UK vinter. Vår har også 1 UK apport. A-hofter. På utstilling har Vår Excellent og CERT.

Snart starter planlegging av kull og valg av hannhund.

Ta gjerne  kontakt om du er interessert i valp:-)


Endelig....

7.mars 2013
Nå har de kommet! Endelig, 7 kjekke gutter og jenter, friske og raske. 3 jenter og 4 gutter.Valpene kommer 1-3 mars 2013

Vi har vært og sett på valpene
Det ser ut til å bli et normalt stort kull på 6-8 valper, så da er det bare å glede seg. Vi har fått en del henvendelser på kullet, men det er bare å melde interesse dersom du kan gi hunden et godt liv med utfordringer, jakt og gode hverdager. Når det nærmer seg litt mer blir det opprettet valpeblogg med hyppige oppdateringer.
Den kommende far; Bengel

valper i mars 2013

Bengel + Freke = sant
Da håper vi på små(B)engler i det nye året.
Begge hundene har utmerket gemytt og fungerer flott i hverdagen. Videre legger vi stor vekt på jaktegenskapene i avl. Freke går hardt og har svært god viltfinnerevne. Bengel har også vist seg som en hund med god trøkk til tross for ung alder, så dette tror vi kan bli veldig bra. Vi tror dette blir strihår som går godt og samtidig ivaretar vorsteherens viltfinneregenskaper.

Dersom alt går som det skal blir det valper i begynnelsen av mars.Nå blir det valper!

DES. 2012
Vi planlegger valpekull på Freke på nyåret, vi venter på løpetid nå før Jul.
Hannhunden er allerede hentet og klar! Valget falt på en kjekk unghund; Gallokåsens L Bengel ( NO46690/11)  
Han er svært ung ennå men viser lovende takter, han fikk 2 UK på vinterprøve før han fylte året, og den beste UK-sesongen har han ennå foran seg da han ikke fyller 2 år før i april. Vi har hatt ham med både i skogen og fjellet og vi liker veldig godt det vi ser, han har allerede hatt flere arbeid på rugde, en fugl han ikke har sett før, Bengel bor nemlig til daglig i Tromsø. 
I tillegg har Bengel særdeles godt gemytt, han er en vennlig og snill gutt som er glad i kos. Når det gjelder eksteriør er han liten men kjekk. 
I Frekes første kull som nå har fylt to år, er det 4 som er stilt på prøve, alle er premiert:-) 

Bengel


Freke har vært på ultralyd, og vi har konstatert at det er valper på gang!
Det kunne se ut som der var en bra stor gjeng der inne (!) men det er for tidlig å si hvor mange som blir utviklet til ferdige små valper i løpet av de neste ukene. Spennende er det i alle fall og vi gleder oss stort


Foreldre:
Far til valpene er svenske Speldammens Stiff.  Vi har vurdert mange hunder, studert resultatlister og snakket med mange mennesker. Vi føler oss trygge på at vi har gjort et godt valg mht hannhund.
Stiff er svensk og norsk utstillingschampion, på jaktprøve har han 1 premie i eliteklassen, Stiff har også gjennomgått mentaltest med godt resultat.
Stiff gjorde et svært godt inntrykk da vi besøkte ham i Sverige, han var en vennlig og stødig hannhund.
Stiff er ca 61-62 cm høy og rundt 26-27 kg tung, han har A-hofter og er vW-fri.
Stiff har ett kull i Norge fra før, dette kullet lover svært bra og vi har fått sett en av dem på jaktprøve nå i august, det var en hund vi likte meget godt, så alt burde ligge til rette for et bra resultat.


Speldammens Stiff

Mor

Pladsfjellets Freke er en liten, kjapp tispe full av fart og trøkk, hun går stort men aldri kontaktløst. Freke har fått 5 x 1 UK på høyfjell og vinter, i tillegg har hun premie i apport. Freke jakter også godt i skogen, og vi har skutt flere rugder for henne her på "hjemmebane". Freke har A-hofter og er vWD-fri. På utstilling har Freke 1 JK og 1 UK, hun er ikke stilt i voksen klasse. Freke er en enkel og omgjengelig hund.
Freke er 58-59 cm høy og veier 20-21 kg
Freke, stand på rapphøns august 2010

Avl er ikke lett, men vi tror vi kan forvente relativt lettbygde strihår med godt jaktmessig trøkk og intensitet, men som holder god kontakt og revierer godt. Gemyttmessig tror vi på mentalt solide hunder.
Hvis du har lurt på å skaffe deg strihår er det kanskje rette tiden 

Når tiden for fødsel nærmer seg litt mer, vil vi opprette en valpeblogg der potensielle valpekjøpere kan få daglige oppdateringer om "ståa" og følge livet i valpekassen fra første dag.